Autotallin sisustaminen on luovaa puuhaa

elokuu 3, 2022

Milloin sinä olet viimeksi sisustanut autotallisi? Autotalli toimii monille miehille ja nykyään myös yhä useimmille naisille lepo- ja suunnitteluhuoneena, jossa voi ladata ”omia akkujaan” raskaan työpäivän jälkeen. Tutkitaan seuraavaksi, minkälainen on viihtyisä ja toimiva autotalli ja minkälaisia koneita ja laitteita sinne kuuluu?

Autotallin sisustaminen on tarkkaa, mutta mukavaa puuhaa

Jokaiseen hyvin varustettuun autotalliin pitäisi kuulua muun muassa seuraavat asiat:

  • Toimivat lämmitysjärjestelmät sekä ilmastointi- että ilmanvaihtojärjestelmät
  • Palosammutin, hiekka-astia ja pesuallas käsien- ja välineiden pesua varten
  • Riittävä määrä sähköpistokkeita
  • Omaan tyyliin sopivia koreja, telineitä ja laatikoita
  • Kahvinkeitin ja mikro
  • Radio ja matkatelevisio tai esimerkiksi tablet-laite

Siistin autotallin pitää olla samassa kunnossa kuin esimerkiksi huoltoautosi, jossa pakettiauton hyllyt pitävät kaikki työkalut, ruuvit, naulat ja mutterit järjestyksessä. Työkeikalle mennessäsi kaikki tarvittava on omalla paikallaan tallessa, kuten työkalupakit, koneet ja laitteet.

Huoltoautossa siistit ja oikein täytetyt pakettiauton hyllyt edistävät myös ajon turvallisuutta lähtöpisteestä työkohteeseen. Autolla on turvallista ajaa työkohteeseen, sillä tavarat pysyvät aina paikoillaan myös ei-toivotun, mahdollisen peräänajon tapahtuessa. Siistit ja edustavat pakettiauton hyllyt toimivat huoltoautossa samaan tapaan kuin hyllyt autotallissa, kun tarvitset tiettyä tavaraa, se löytyy heti.

Kiinnitä huomiota autotallin seiniin ja lattiapinta-alaan

Autotallin seinät kannattaa koristaa mieleisekseen erilaisten taulujen ja julisteiden avulla. Autotallia sisustaessa voi hyödyntää halutessaan myös kattotilaa asentamalla sinne esimerkiksi tikkaat, samankaltaisesti, jotka monilla on mukana huoltoautossaan. Tikkaita tarvitsevat esimerkiksi sähkö- ja putkiasentajat sekä kirvesmiehet. Jos tarkoitus on autotallin sisustuksen yhteydessä maalata seinät, kannattaa valita korkealuokkainen luja pintamaali, joka on tarkoitettu helposti likaantuvaan tilaan. Autotallissa tehdään töitä, joten ”rapatessa roiskuu”, kuten sanotaan.

Autotallin lattia pitää suojata mahdolliselta tulipalolta, liekeiltä ja kosteudelta. Autotallin lattian perusraaka-aineena voidaan käyttää itsestään tasoittuvaa betonimassaa, joka tunnetaan kestävänä rakennusmateriaalina.

Monet sisustavat ja remontoivat autotallinsa samalla kertaa. Lattiapinta-ala kannattaa järjestää sellaiseksi, että autotallissa on turvallista kävellä auton, moottoripyörien, polkupyörien, koneiden, laitteiden, työvälineiden, koneiden, laitteiden, liimojen, maalien, tuolien ja pöytien keskellä. Toimivaan sisustukseen kuuluu aina olennaisena osana siisteys ja järjestelmällisyys. Kaikkein mukavinta on, kun sekä autotalli että pakettiauton hyllyt ovat edustavassa kunnossa ja tavarat löytyvät helposti.