Aidot materiaalit – miksi satsaaminen kannattaa?

maaliskuu 14, 2018

Aidot materiaalit ovat olleet viime aikoina paljon esillä sisustusmaailmassa. Aidot materiaalit ovat investointi, mutta ne kestävät erinomaisesti aikaa, kulutusta ja usein ne kaunistuvat ajan ja käytön myötä. Vaikka aidoista materiaaleista tehdyt sisustuksen tuotteet ovat yleensä hintavampia, mutta kannattava sijoitus, sillä ne ovat usein laadukkaita ja klassisia.

Esimerkiksi erilaisista sisustusblogeista löydät hyviä vinkkejä siihen, miten yhdistää luonnonmateriaaleja omaan sisustukseen.

Taljat

Turvallisin ja myös suosituin luonnonmateriaali sisustuksen maailmassa on viime vuosina ollut turkikset ja taljat. Oli sitten kyse matoista, koristetaljoista, tyynyistä tai muista kodin pienesineistä, aito karva ja talja sopii sisustukseen kuin sisustukseen hyvin.

Talja näyttää kauniilta monessa paikassa. Helppo, mutta iso ostos on esimerkiksi lehmän talja matoksi lattialle. Monikäyttöisiä lampaantaljoja voi heittää vaikkapa sängyn viereen pehmittämään aamun ensiaskelia, ruokapöydän tuolille pehmikkeeksi ja lämmikkeeksi tai sohvalle tuomaan särmää. Koristetyynynpäällisissä esimerkiksi lampaan- tai alpakankarvaiset päälliset tuovat hauskan ilmeen sohvalle tai sängylle ja ovat materiaalina mukavat.

Nahka

Nahka on tunnettu, laadukas materiaali niin muodissa, kodin sisustuksessa kuin monessa muussa paikassa.

Sisustuksessa nahkaa voi nähdä esimerkiksi huonekaluissa, mutta myös kodin käyttöesineissä ja jopa sisustustyynyissä. Nahkaiset huonekalut vaativat erityistä huolenpitoa, mutta kaunistuvat ajan myötä erinomaisesti.

Puu

Puu on etenkin skandinaavisessa sisustuksessa avainelementti. Puuta näkee suomalaisessa kodissa kaikkialla: lattiassa, seinissä, katossa, koriste-esineissä, kodin käyttöesineissä ja monissa muissa kodin elementeissä. Puu on kodikas ja helppo materiaali, johon voi yhdistää mitä tahansa muita kuoseja, värejä ja materiaaleja.

Puuta ei kannata arastella sen luonnollisessa värissä, vaikka maalattu puu on myös kauniin näköinen. Puu on materiaalina hyvä myös siksi, että se on dynaaminen ja eri värivaihtoehtoja on satoja, ellei jopa tuhansia. Puun voi yhdistää kivuttomasti vaikka nahan kanssa. Puu on kauneimmillaan, kun sen luonnolliset syyt ja ”epätäydellisyydet” saavat näkyä. Puu on hyvä pohja muulle sisustukselle.