Kasvit sisustuksessa – mitä tulisi tietää?

lokakuu 14, 2018

Kasveilla on tärkeä rooli, kun kodista tehdään elävää ja kotoisaa. Kasvi ei kuitenkaan tarkoita sitä, että pitää sitoutua hankaliin hoito-ohjeisiin: kunhan pidät perusasioista huolta, on kasvi helppo pitää elossa. Kotilieden artikkelin mukaan myös puhdistavat sisäilmaa, joten kasvien hankinnalla on myös terveydellinen perustelu. Kasvien hoitaminen saattaa myös osoittautua uudeksi, stressiä lievittäväksi harrastukseksi!

Helpoimmat kasvit

Erityisesti mehikasvit ovat helppohoitoisia kasveja, ja näyttävät hyvältä niin olo- kuin kylpyhuoneessa. Esimerkiksi suosittu ja helppohoitoinen rahapuu on mehikasvi. Myös anopinkieli on tunnettu, yleinen ja helppohoitoinen kasvi ja kestää myös leppoisan hoitamisen. Perinteinen kaktuskin on suloinen ja helposti hoidettava kasvi, ja sitä voi suositella kasvien vasta-alkajallekin.

Ruukut

Sisustusmielessä ruukuilla on tärkeä rooli kasvien yhdistämisellä kotiin. Kuin esimerkiksi sisustustyynyjen kohdalla, ruukkua vaihtamalla saa pikaisen päivityksen kodin viherkasvien tunnelmaan.

Muista ruukuissa muodon, värin ja koristeluiden lisäksi korkeus: korkea ruukku voi tuoda aivan erilaisen tunnelman kotiin. Myös amppelit ja ripustettavat ruukut ovat kauniita ja näyttäviä.

Yrttilamput

Yksi keino tuoda kotiin lisää väriä on älyä sisältävät yrttilamput tai yrttikasvattamot. Riippuen valmistajasta ja mallista, yrttilampuissa on jopa oma kastelu- ja valon- sekä lämmönsäätelyjärjestelmä sisällä. Yrttilamppu on hyvännäköinen keittiössä mutta myös käytännöllinen, sillä saat napattua aina tuoretta yrttiä ruuanlaittoon.

Kasvit tuovat eloa kotiin ja saavat aikaan rauhallista tunnelmaa – eli muista sisustaa kasveillakin!