Parhaat DIY-projektit opiskelijakotiin!

marraskuu 14, 2018

Ensimmäinen asunto on usein sisustukseltaan=tee-se-itse%7Ctyped&term_meta=sisustus%7Ctyped simppeli. Tarvittavat asiat löytyvät, mutta raha voi usein koitua esteeksi uusien sisustuselementtien tai huonekalujen hankinnassa. Jos kuitenkin halukkuutta (ja hieman aikaa) löytyy, kannattaa kokeilla pienen budjetin tee-se-itse projekteja sisustuksessa!

Tarvikkeet näihin DIY (do it yourself) projekteihin löytyy usein omasta kaapista jo valmiiksi, luonnosta tai hyvin edullisesti mistä tahansa kaupasta. Näitä ohjeita kannattaa myös muokata oman tyylin mukaisesti!

Seinämaalaus – kaupunkisiluetti

Usein maalausprojektit kodeissa ovat aikaa vieviä ja jo muutaman kuukauden kuluttua saatat kyllästyä valitsemaasi väriin. Tämän ehkäisemiseksi kannattaa kokeilla seinien efektimaalausta joko niin, että valitsee yhden seinän ja maalaa sen erottuvalla värillä muihin seiniin nähden tai kokeilla jonkin siluetin maalaamista seinään. Esimerkiksi kaupunkisiluetti on helppo toteutettava vain maalarinteippiä apuna käyttäen!

DIY rekki oksasta ja langasta

Suloisen ja trendikkään, oksasta tehdyn DIY-rekin saat yksinkertaisesti ja nopeasti tehtyä. Hanki ulkoa sopivan paksuinen ja pituinen oksa ja anna sen kuivua ainakin vuorokausi sisällä. Hio oksan pinta ja maalaa se haluamallasi värillä. Maalin kuivuttua kiedo molempiin päihin paksua narua tai villalankaa ja tadaa – uusi rekkisi on valmis!

Rekki kannattaa kiinnittää kattoon pienten sisustuskoukkujen avulla.

Eläinaiheiset purkit

Helppo spray-maali on monen ystävä erilaisissa sisustusprojekteissa. Suloiset eläinpurkit saat tehtyä vaikka vanhoista pikkueläimistä ja vanhasta kannellisesta purkista. Puhdista muovinen pikkueläin ja liimaa se kuumaliimapistoolin tai pikaliiman avulla purkin kanteen. Tämän jälkeen voit spray-maalata sekä eläimen, että purkin saman väriseksi.

Vinkki! Pelkän purkin sijaan voit toteuttaa saman idean lautasen avulla: hyödynnä vaikka vanha lautanen niin, että liimaat eläimen kiinni siihen ja spray-maalaat sen. Anna kuivua ja käytä sitten vaikka korutelineenä!

Sängynpääty, joka on tehty lankun pätkistä

Ilmettä makuuhuoneeseen saat sängynpäädyllä. Päädyt voivat kuitenkin maksaa useita satoja euroja, joten investointi sellaiseen ei aina tunnu järkevältä ratkaisulta. Saat helposti näyttävän sängynpäädyn itsellesi, kun ostat valmista lautapätkää ja kiinnität laudat seinään haluamallasi tavalla sille paikalle, mihin sängynpääty tulisi. Helppoa ja kustannustehokasta!

Maalaamalla tehty sängynpääty

Sängynpäädyn voi tehdä edellisen lisäksi edullisesti myös maalaamalla: voit käyttää tähän esimerkiksi samaa tekniikkaa, kuin aiemmin mainitu kaupunkiprofiili.

Seinän maalaaminen osittain liitutaulumaalilla

Saat hauskaa vaihtelevuutta kodin sisustukseen maalaamalla seinän tai taulun liitutaulumaalilla ja kirjoittamalla vaikka joka viikko uuden mietelauseen liidulla.

Seinän maalaaminen osittain magneettimaalilla

Edellinen onnistuu erinomaisesti myös magneettimaalilla: voit kiinnittää seinään vaikka muistiinpanoja, kuvia tai mitä tahansa pienten magneettien avulla.

Tee-se-itse amppeli

Virkkaamalla paksusta langasta sormin saa paljon erilaisia sisustukseen liittyviä esineitä. Ohjeita löytyy netistä hurjan paljon – tee esimerkiksi amppeli kasviruukuillesi! Amppelissa voi käyttää koristeena myös puisia helmiä, jotka näyttävät hyvältä paksun langan kanssa.

Virkkaa matto

Hieman isotöisempi, mutta upea virkkaustyö on matto. Tee esimerkiksi pyöreä, noin metrin halkaisijaltaan oleva matto sängyn viereen – pehmeä villamatto ajaa saman asian kuin lampaantalja aamuisin ja tuntuu ihanalta jalkojen alla!

Itsetehty avainnaulakko

Erittäin helppo tapa luoda kotiin jotain itsetehtyä, mutta myös erittäin käytännöllistä, on tehdä itse avainnaulakko. Yksinkertaisimmillaan pärjäät ruuvattavilla koukuilla ja pienellä puun- tai oksanpätkällä.

Paljon lisää ideoita itse tehtäviin sisustuksen projekteihin löydät vaikkapa Pinterestin ihmeellisestä maailmasta!