Kevään sisustustyynyt – piristä kotia helposti ja edullisesti!

elokuu 19, 2018

Ehdottomasti helpoin ja kustannustehokkain tapa piristää kodin sisustusta on vaihtaa näkyvillä olevia kodin tekstiilejä uusiin väreihin ja kuoseihin. Erityisesti sisustustyynyt ovat erinomainen ratkaisu piristämään kotia – kun päivittää vanhan sohvan koristetyynyjä, säästyy kokonaan uuden sohvan hankinnalta!

Tänä keväänä sisustustyynyissä keskitytään erityisesti laadukkaisiin materiaaleihin ja luonnosta inspiraationsa hakeneisiin kuoseihin.

Materiaalit

Materiaaleilla on iso rooli tämän vuoden sisustustyynyissä. Materiaali ei ole vain visuaalista nautintoa ja sisustuksen täydentämistä, vaan tarkoitettu kestämään aikaan ja olemaan laadukas investointi.

Materiaaleista pellava on etenkin kesää kohti mentäessä ihana materiaali sisustustyynyissä ja tyynynpäällisissä, sillä se on viileä ja kestää paljon kulutusta. Pellava on myös hyvin luonnonläheinen materiaali. Pellavan trendikkyys näkyy tänä vuonna myös muissa kodin tuotteissa: suosittuja ovat pellavaiset pyyhkeet, keittiöliinat, kylpytakit ja monet muut sisustus- ja kodintekstiilit.

Puuvilla on materiaalina monille tuttu ja hyvin helppohoitoinen. Puuvillassa painatukset näyttävät kauniilta ja puuvilla on materiaalina sellainen, joka kestää kulutusta. Puuvilla jatkaa aitojen materiaalien trendiä yhdessä pellavan kanssa.

Sametti on aika ajoin trendikäs ja rohkea materiaalivalinta. Sametti sopii erityisen hyvin katseenvangitsijaksi sohvalle koristetyynyissä. Sametin mystisyys kietoutuu ihanan kepeäksi, kun sisustustyynyn värimaailma pysyy pastelleissa ja vaaleissa sävyissä. Samettityynyissä muodot pääsevät erityisen hyvin esiin: kokeile vaikka pyöreitä tai pitkiä, suorakulmaisia tyynyjä sisustuksessa!

Kuosit

Tämän kevään ja kesän kuoseissa toistuvat klassikot sekä eläimet voimakkaasti. Kasvipainatukset ja itämaiseen tyyliin suunnitellut tiikerit ovat erityisen muodikkaita tänä keväänä. Myös linnut ovat tämän kevään ja kesän trendikäs kuosi eri tyynynpäällisissä.

Viherkasvien kasvanut suosio näkyy myös koristetyynynpäällisissä: esimerkiksi erilaiset palmut ja kaktukset ilakoivat kevään tyynykuoseissa – eikä väri ole välttämättä vihreä. Kasvikuosit näkyvät yhdessä muiden sisustustyynyjen trendien kanssa – esimerkiksi

Värit

Keväällä pastellisävyt saavat loistaa niin muodissa kuin sisustuksessa. Kauniit pastellisävyt tuovat kotiin pirteyttä, mutta samalla rauhallista tunnelmaa. Pastellisävyt on helppo yhdistää monien skandinaavisista kodeista löytyvien perusvärien, kuten mustan, valkoisen ja puunsävyjen kanssa.

Väreistä erityisesti vaaleanpunainen ja sinapinkeltainen ovat tänä vuonna nousussa. Myös vanhaa aikaa kauniisti heijastavat violetti ja punamulta sekä aina tyylikäs beige ovat kauden värejä sisustuksessa.

Myös metallinhohto on edelleen kiinnostava sisustuksen trendi: tänä vuonna erityisesti tummat kromit pääsevät valtaan muiden tummien metallien rinnalla. Trendissä korostetaan edelleen luonnonmukaisuutta ja aitoa tunnetta, sekä hieman kulunutta ja elämää nähnyttä vaikutelmaa.

Kaikista tärkeintä uusien koristetyynyjen tai tyynynpäällisten valinnassa on se, että ne miellyttävät ja piristävät oikealla tavalla kotia. Trendeistä voi ottaa itselleen muutaman tai vain yhden pienen osan – kunhan koti näyttää sinun näköiseltäsi. Kysy apua vaikka lähimmästä sisustustavaraliikkeestäsi!