Miten pieni koti tulisi sisustaa? 4 perusvinkkiä

heinäkuu 14, 2018

 

 

Pienen kodin tila on haastava varsinkin aloittelevalle sisustajalle, mutta usein myös ammattilaiselle. Muutamalla perusniksillä pääsee kuitenkin pitkälle, kun miettii pienen asunnon ratkaisuja sisustamiseen.

Ikkuna tai ikkunat

Usein pienessä kodissa on vain yksi ikkuna. Tällöin on tärkeää, että valon tuloa asuntoon ei estetä esimerkiksi liian korkeilla kalusteilla, hyllyillä, kasveilla tai tavaramäärällä. Ikkuna luo myös omalla tavallaan avaruuden tuntua pieneen tilaan.

Myös verhoilla on tärkeä rooli pienessä asunnossa. Pieneen asuntoon tilan tuntua voi luoda myös pitkittäisessä suunnassa: tarpeeksi pitkät, lattiaan asti ulottuvat verhot ovat tähän hyvä ratkaisu. Myös valoverhot toimivat pienessä asunnossa, kun valoa pääsee läpi.

Värit ja valo

Valo ja valoisuus luovat illuusion isommasta tilasta. Tämän takia pienessä kodissa asukkaan kannattaa valita valkoisia tai vaaleita värejä sisustuksessa. Myös valaisimilla on tärkeä rooli, kun puhutaan siitä, kuinka valoisalta pieni asunto vaikuttaa. Pieniä LED-lamppuja voi asettaa vaikka hyllyjen reunoille tuomaan lisää valoisuutta

asuntoon! Värit ovat haastava ulottuvuus pienessä kodissa. Liian tummat värit vievät kaiken valon asunnosta ja saavat sen näin näyttämään paljon pienemmältä, mitä asunto oikeasti on. Liian kirkkailla väreillä on sama vaikutus: mitä isompi räikeän värin pinta-ala on, sitä enemmän se vie silmän huomiota koko tilasta ja näin pienentää tilan tuntua.

Pienet irtotavarat

Pienessä kodissa epäsiisteys näkyy helposti. Pienet irtotavarat kannattaakin piilottaa esimerkiksi hyllyyn tai laatikostoon. Mikäli tämä ei ole mahdollista, kannattaa satsata vaikka purkkeihin ja koreihin.

Kalusteet

Liian isot huonekalut vievät välittömästi pienestä kodista vähäisenkin tilan ja tilan tunteen. Kuten aiemmin mainittu, kalusteiden tulisi olla

sopivan kokoisia ja mahdollisimman pieniä. Liian suuret kalusteet toimivat samoin kuin liian kirkkaat värit; silmän huomio kiinnittyy liikaa yhteen kohtaa, ja kokonaisuus jää peittoon.

Pienessä kodissa uniikit ja persoonalliset ratkaisut pääsevät loistamaan – älä siis pelkää valita itsellesi sopivia ratkaisuja sisustuksessa, jos asut pienessä kodissa!