Lastenhuoneen sisustaminen

kesäkuu 27, 2018

 

 

Lastenhuoneen sisustaminen on värikästä, hauskaa ja rajojakin rikkovaa. Löydät esimerkiksi täältä visuaalista inspiraatiota siihen, miten lapsen huonetta voi alkaa sisustamaan.

Tilaa luovuudelle

Lapsi on terve, kun lapsi leikkii. Leikki on lapsen tapa olla luova; anna siis tilaa luovuudelle, kun sisustat lapsen huonetta. Luovuutta voi myös ruokkia sisustuksen avulla; hanki esimerkiksi värikäs tapetti, liitutaulu mihin lapsi voi piirtää, autoratamatto tai muita luovuutta erilaisella tavalla ruokkivia sisustuselementtejä.

Lelut piiloon

Ei ole yllätys, että lastenhuoneessa voi tulla sotkua hauskojen leikkien jäljiltä. Lapselle voi jo pienestä asti opettaa hauskoja tapoja siivota ja piilottaa lelut – hanki lapselle esimerkiksi kaappi tai koreja, joihin leluja voi heitellä leikkien jälkeen. Myös erilaisilla purkeilla saa järjestystä pienenkin lapsen huoneeseen.

Yllättävät sisustuselementit

Lastenhuoneessa voi toteuttaa villejäkin sisustusideoita! Miltä kuulostaisi esimerkiksi kiipeilyseinä lastenhuoneeseen tai hevosen karsinan ovea kopioiva ovi huoneeseen? Huoneen teema voi olla täysin villi – ja mikä tärkeintä, lapsi nauttii varmasti hauskasta sisustuksesta! Lapsille hauskoja sisustuselementtejä voivat olla esimerkiksi erilaiset pedit, luolat ja kiipeilypaikat.

Kysy lapselta

Lähde lapsen kanssa sisustuskauppaan ja anna lapsen valita itse itselleen sopivat sisustustavarat! Usein lapsella voi olla tarkkakin näkemys siitä, mitä omaan huoneeseensa haluaa. Oikeanlainen sisustus, joka on lapsen itsensä mieleen, edesauttaa monia positiivisia asioita.