Lemmikkikodin haasteet – miten huomioida lemmikki sisustaessa?

toukokuu 20, 2018

Erilaiset lemmikit piristävän harmaata arkeamme ja saavat meihin energiaa ja erityisesti lapset rakastavat lemmikkejä. Kuitenkin lemmikeissäkin on ikäviä puolia, etenkin kodin ja sisustuksen kannalta: koirista ja kissoista lähtee karvaa, sisäsiistiksi opettaminen voi osoittautua kovin hankalaksi, kissan hiekkalaatikko voi näyttää rumalta ja lemmikkien tarvikkeet ovat liian esillä eivätkä sovi kodin sisustukseen. Myös etenkin koirista tuleva likaisuus koetaan ongelmana. Mitä voisi tehdä? Lue parhaat vinkit tästä!

Ruoka kauniisiin ja käteviin purkkeihin

Isot lemmikkien ruokasäkit ovat rumia ja eivät ikinä mahdu mihinkään, joten ne täytyy pitää näkyvillä tai todella epäkäytännöllisessä paikassa. Sisustaessa tähän on kuitenkin hyvä ratkaisu – osta kaunis, isohko purkki ruualle! Voit edelleen ostaa lemmikille isoja, edullisia ruokasäkkejä, mutta kun laitat osan ruuasta kauniiseen purkkiin ja säilytät loput paikassa, johon säkki mahtuu, saat lyötyä kaksi kärpästä yhdellä iskulla – edullista ruokaa kauniimmin esillä! Esimerkiksi lemmikkiliikkeet myyvät juuri tähän tarkoitukseen tarkoitettuja isojakin purkkeja, joten kannattaa suunnata omaan lähilemmikkiliikkeeseen tai sisustuskauppaan etsimään sopivaa, kannellista purkkia.

Istuintyynyt, raapimapuut

Kissat tarvitsevat kotiin monta erilaista, isoakin tarviketta. Kissanhiekkalaatikko ja raapimispuu ovat varmasti yleisimmät tarvikkeet kissalle. Koirat taas tykkäävät makoilla niille tarkoitetuilla istuintyynyillä, joita löytyy paljon eri värisiä ja kokoisia – eli jokaisee kotiin sopivia koiran makuualustoja!

Kissan hiekkalaatikon voi piilottaa kauniin kaapin tai pöydän alaosaan ja jopa integroida sen sinne. Raapimapuun ei taas tarvitse olla valmis, kaupasta ostettu raapimapuu, vaan kissa tykkää kiipeillä ja makoilla muuallakin. Rakenna esimerkiksi luonnonpuista ja -oksista kissallesi katonrajassa menevä kiipeilypaikka tai luola, johon kissan on kiva käpertyä ja samalla rakennelma tuo sisustukseen jotain uutta!

Akvaario on kaunis sisustuselementti

Akvaario on parhaimmillaan kaunis ja maaginen katseenvangitsija olohuoneessa. Panosta akvaarion puhtauteen ja kokoon, niin saat akvaariosta lemmikkien asuinpaikan lisäksi kauniin sisustuselementin. Erilaisilla akvaarion sisustustavaroilla ja taustalevyillä saat akvaariosta vielä upeamman ilmestyksen!