Persoonallisuutta opiskelijakodin seinille

lokakuu 29, 2019

Opiskelija-asuntojen esittelyissä käydessään vaakakupissa yleensä painavat tyylikkyyttä enemmän asunnon sijainti lähellä opiskelupaikkaa sekä vuokran suuruus. Yleensä jokainen pyrkii kuitenkin tekemään asunnostaan oman näköisensä, jotta kotona viihtyisi paremmin. Kalusteilla ja matoilla voi jo tehdä paljon asunnon ilmeen kohottamiseksi, ja persoonallisuuttaan voi tuoda esiin myös verhoilla, koriste-esineillä sekä valaisimilla. Moni kuitenkin miettii. miten asunnon tylsiä seiniä voisi piristää. Seinät on voitu tapetoida tai maalata värillä, joka ei miellytä asukasta, jolloin luovuutta saa käyttää oikein toden teolla, jotta asunnosta saisi muokattua sellaisen, että se miellyttää omaa silmää. Tähän artikkeliin on koottu muutamia hyviä vinkkejä, joilla opiskelija-asunnon seiniä voi helposti piristää.

Taulut

Tauluilla saa muutettua helposti asunnon tunnelmaa. Niiden kiinnittäminen on kuitenkin aina hieman ongelmallista silloin, kun asutaan vuokra-asunnossa. Toisinaan opiskelija-asuntoihin on asennettu katonrajaan ripustuslista, johon taulunsa voi vapaasti ripustaa. Vaikka tämä keino pitää seinät ehjinä ja siisteinä, se kuitenkin voi rajoittaa hieman taulujen paikan valintaa. Vaihtoehtoisesti taulut voi asettaa lattialle seinää vasten tai samaan tyyliin pienempiä tauluja lipaston päälle.

Julisteet

Julisteet kuuluvat olennaisena osana opiskelija-asunnon sisustukseen. Usein nuorilla ei ole varaa hankkia varsinaisia taidekuvia, mutta oman kodin seinille halutaan silti kuvia, jotka ilmentävät asukkaan persoonallisuutta. Julisteet sopivat erinomaisesti tähän tarkoitukseen, ja niillä saa luotua kotiinsa haluamansa tunnelman. Koska julisteet ovat usein melko edullisia, niistä voi rakentaa erilaisia kokoelmia ja vaihtaa niitä uusiin aika ajoin uudenlaisen efektin aikaansaamiseksi.

Miten julisteet voi kiinnittää?

Usein juuri taulujen ja julisteiden asentaminen nauloilla tai muilla seiniin jälkiä jättävillä keinoilla on vuoka-asunnoissa kiellettyä. Tässä avuksi voivat tulla washiteipit, joiden käyttäminen kevyiden kuvien kiinnittämiseen on helppoa ja nopeaa. Erilaiset washiteipit sinulle esittelee Desenio, jonka verkkokaupasta löydät teippien lisäksi suuren valikoiman moneen makuun sopivia julisteita. Kyseessä on alun perin Japanissa innovoitu tuote, joka on valmistettu riisipaperista. Washiteippi on happovapaata, eli se ei vaurioita kuvaa, joka sillä kiinnitetään. Se myös kiinnittyy useisiin erilaisiin pintoihin eikä vaurioita niitä. Tuotetta voisi verrata teipilliseen muistilappuun, jonka voi kiinnittää useisiin seinäpintoihin ja irrottaa varovasti uudelleen. Washiteippi kannattelee hyvin postikortteja, valokuvia sekä myös hieman kookkaampia kevyitä julisteita. Väreiltään teippejä on erilaisia, joten jokainen voi valita omaan sisustukseen ja julisteeseen sopivan kuosin.

Seinätarrat

Usein vuokra-asunnot ovat hieman elämää nähneitä. Seinistä mahdollisesti löytyviä halkeamia ja kolhuja voi peittää sisustustarroilla ja samalla lisätä asunnon persoonallisuutta. Seinätarrat tarttuvat parhaiten maalatuille pinnoille, ja ne on helppo asentaa ja irrottaa hellävaraisesti ilman, että ne jättävät jälkiä. Seinätarroilla asuntoon voi erilaisten kuvien ohella lisätä vaikkapa omia voimalauseitaan.

Tarkista ensin mitä saa tehdä

Opiskelija-asuntojen asukkaat vaihtuvat keskimääräisiä vuokra-asujia useammin. Jokainen asukas aiheuttaa luonnollista kulumista asuntoon, ja sitä halutaan rajoittaa erilaisilla ohjeilla ja säännöillä. Aivan aluksi kannattaa siis tarkistaa säännöt vuokrasopimuksesta tai asunnon omistajalta itseltään. Toisinaan vuokranantajat ovat kuitenkin valmiita tulemaan vastaan vuokralaisen toiveissa. Jos asunnon seinät ovat auttamattoman kulahtaneet, niissä on paljon naulanreikiä tai tapetit repsottavat, vuokranantaja on usein halukas kustantamaan maalit, jos vuokralainen maalaa seinät itse tai palkkaamaan tapetoijan, jos irrottaa itse vanhat tapetit seinistä.