Sametti sisustuksessa – miten sametti sopii skandinaaviseen kotiin?

maaliskuu 21, 2019

Sametti on ehdottomasti vuoden 2018 yksi merkittävimpiä ja isoimpia sisustustrendejä. Materiaalina Sametti on kulutusta kestävä, mutta herkkä pölylle. Sametin huomattavin ero muihin kankaisiin on sen nukkamainen pinta, joka syntyy niin, että valmistusvaiheessa kankaaseen ekstrasilmukoita. Sametti on Aasiassa ja Kaukoidässä tunnettu materiaalina jo pitkään.

Verhot sametista

Koska sametti on materiaalina arvokas ja raskas, mutta elegantisti laskeutuva, on se erityisesti verhoissa näyttävä materiaali. Samettiset verhot luovat dynaamista tunnelmaa huoneeseen ja antavat arvokkuutta. Sametin kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkka valosta: paksu sametti ei läpäise valoa juurikaan, joten jos tilaan halutaan avaruuden ja valoisuuden tuntua, kannattaa valita jokin muu materiaali verhoihin kuin sametti.

Tyynyt sametista

Jos haluat jotain pientä samettista kotiin, aloita sisustustyynyistä. Saat erinomaisen tuloksen aikaan, kun yhdistäsi samettiset tyynyt sileäpintaisten tyynyjen kanssa yhteen. Samettisii tyynyihin sopii usein erilaiset napit, tupsut ja koristeelliset reunat.

Muut sisustustavarat sametista

Sametti sopii muuallekin, kuin verhoiksi ja tyynynpäällisiksi. Esimerkiksi samettinen rahi on tämän vuoden trendikäs juttu. Samettinen rahi tuo arkipäivään luksusta ja sitä on helppo käyttää myös lisätilana pöytien vierellä. Samettisia raheja on näkynyt sisustusmaailmassa jo pitkään. Yhdistä samettirahi samansävyiseen ja samasta materiaalista valmistettuun sohvaan tai nojatuoliin, niin varmistat elegantin lopputuloksen.