Sisustaminen pienellä budjetilla

helmikuu 22, 2019

Kodista toivoisi paikan, jossa todella viihtyy. Sinne on mukava tulla ja kutsua myös vieraita. Kodin toivoisi kuvastavan asukasta itseään. Mutta pitääkö siihen käyttää suuria summia rahaa? Etenkin jos sisustuksen uusiminen tulee ajankohtaiseksi muuton yhteydessä, samaan aikaan on usein paljon muutakin rahanmenoa. Kuitenkin pitäisi saada hankittua kaikki tarpeellinen ja vielä niin, että kodista tulisi mahdollisimman viihtyisä. Nykyään pienen lainan, kuten freedomrahoitus ottaminen on hyvin yleistä. Se on tehty myös niin helpoksi, että lainaa voi hakea vaikka tapettikaupan hyllyn vieressä.

Tuunaa
Sisustamiseen kannattaa suhtautua rennosti. Etenkin silloin, kun se pitää tehdä tiukalla budjetilla. Sisustaminen kannattaa tuolloin aloittaa perusteellisella siivouksella tai jos sisustetaan uutta kotia, kannattaa aloittaa tavaroiden editoinnilla. Kannattaa pykiä turhasta tavarasta eroon, vaikka se joskus onkin vaikeaa ja säilyttää vain sellaiset esineet, joita tarvitsee ja joista todella pitää.

Pienellä budjetilla sisustettaessa kannattaa kuitenkin miettiä, voisiko olemassa olevia esineitä ja huonekaluja tuunata enemmän omaan sisustusmakuun sopiviksi. Nykyään esimerkiksi kangasverhoillutkin huonekalut voi maalata sisustuksen mukaan. Myös kaakelit voi maalata kokonaisen kylpyhuoneremontin sijaan. Maalaaminen onkin yksi helpoimpia keinoja vanhojen esineiden tuunaamiseen. Lisäksi näppärä käsitöiden tekijä voi vaikka verhoilla olemassa olevia huonekaluja uudelleen.

Kierrätä
Kodista haluaisi tehdä mahdollisimman omannäköisen ja viihtyisän. Mutta joskus oman maun mukaiset sisustusratkaisut saattavat vaikuttaa liian kalliilta. Tällöin kannattaa miettiä kierrätystä ja käytettyjen esineiden hankkimista. Tämä kannattaa, vaikka ei tuntisikaan itseään kirppiksiä koluavaksi sisustajaksi, joka käyttää kierrätysmateriaaleja ja yhdistelee villisti yhteensopimattomia toisten hylkäämiä esineitä.

Toiset sisustajat ovat saattaneet kohdata erilaisia ongelmia. Jotkut ovat voineet muuttaessaan huomata, että vanha sohva ei mahdu uuteen kotiin tai sovi sisustukseen. Myös muuttaessa yhteen uuden ihmisen kanssa huonekaluja jää usein yli tai ne eivät sovi yhteiseen sisustusmakuun. Tällaisissa tilanteissa käyttämättömäksi jää paljon hyviä huonekaluja. Ehkä jopa juuri sellaisia huonekaluja, joita pienellä budjetilla sisustava tarvitsee tai toivoo kotiinsa.

Toisinaan ihmiset myyvät tai lahjoittavat lähes uusia tai ainakin aivan uudenveroisia esineitä. Myös alennusmyynnit kannattaa käydä läpi, sillä alennuslöytöjä tekemällä saattaa säästää suuriakin summia. Käytettynä ostetuilla tavaroilla sisustamisen ei tarvitse olla kompromissi. Käyttämällä etsimiseen hieman aikaa, saattaa löytää juuri sen esineen, jota oma sisustus juuri kaipaakin.

Panosta
Yksi keino saada juuri omanlainen sisustus on panostaa siihen täysillä. Tämä voi tarkoittaa sitä, että tekee perusteellisen remontin ja laittaa kaiken kerralla juuri sellaiseksi kuin haluaa. Tällaisessa tilanteessa voi auttaa, jos ottaa käyttö- tai joustoluoton. Toisaalta pienellä budjetilla sisustaessa kannattaa miettiä, riittäisikö panostaminen tiettyihin esineisiin. Esimerkiksi jos olemassa oleva pöytä ei ole mieleinen, voi sen uusimisen sijaan ostaa laadukkaan pöytäliinan. Tällä tavoin voi voittaa aikaa uuden pöydän ostoon tarvittavan rahan hankkimiseen, mutta iloita silti kauniista kodista.

Toisaalta nauttiakseen kotinsa sisustuksesta, jonkin tietyn esineen hankkiminen saattaa riittää. Esimerkiksi jos toivotaan erityisen arvokkaita designtuotteita, yhdenkin tällaisen hankkiminen voi jo edistää viihtyvyyttä. Muu sisustus voi jäädä odottamaan uusimistaan, mutta omasta mausta ei silti tarvitse tinkiä. Lisää samanhenkisiä huonekaluja ja esineitä voi sitten lisätä sisustukseen pikkuhiljaa omaan tahtiin lomakon niin salliessa.