Tee-se-itse -siivousaineet kotiin!

helmikuu 11, 2019

Itse tehdyissä tavaroissa on aina iso tunnearvo – niin myös itse tehdyissä kodin puhdistusvälineissä ja -aineissa. Itsetehdyt välineet saa vieläpä helposti purkkiin, joka on kaunis sisustuselementtinä – näin siivoustarvikkeet ovat aina helposti esillä ja niitä ei tarvitse piilotella, kun ne on säilötty kauniisiin purkkeihin!

Itse tehdyillä pesuaineilla vältät myös liialliset kemikaalit kodissa – varsinkin lapset ja lemmikit kiittävät!

Sitrusta yleispuhdistusaineeseen

Yleispuhdistusaineen teko on ehkä helpoin tapa tutustua itse tehtyjen siivousaineiden ja -välineiden maailmaan. Ainekset ovat nimittäin kaikille tuttuja ja löytyvät usein valmiina kaapista. Tämä ohjeen löydät lopun linkistä – tarvitset vain vettä ja etikkaa ja halutessasi sitruunantuoksuista öljyä.

Hajut pois ruokasoodalla

Ruokasooda on tehokas pika-apu, kun sinun pitää saada hajuja esimerkiksi matosta tai sohvasta pois. Voit sirotella ruokasoodan suoraan mattoon tai hangata veden avulla tehdyn ruokasoodaisen tahnan tuotteen pintaan. Itse tehtyjen siivousaineiden tehoamisaika on hieman pidempi, mikä kannattaa pitää mielessä siivoustuokion aikana.

Etikka ja ruokasooda

Yleisesti etikka ja ruokasooda toimivat moneen sotkuun ja tahraan kodissa. Etikka neutralisoi myös esimerkiksi lemmikkien jättämiä hajuja ja ruokasooda puhdistaa ja kirkastaa. Käytä näitä vaikka hätäapuna, jos normaali siivousaineesi pääsee loppumaan!

Psst! Tarkkoja ohjeita erilaisten itsetehtyjen siivousaineiden tekemiseen löydän helposti netistä ja vaikka Pinterestistä ja YouTubesta.